Lekker
Dagelijks de keuze uit drie verschillende, heerlijke menu’s.
Elke maand zetten we een nieuw, verrassend Recept van de Maand in de schijnwerpers. Speciaal voor iedereen die graag thuis kookt met verse, gezonde ingrediënten.
Met deze maand: Asperges
Ingrediënten | Hoeveelheid | Merk |
Volle asperges AA kwaliteit | 5 p.p. | |
Water | ||
Melk | ||
Boter | ||
Suiker | ||
Zout | ||
Aspergeham | 80 gram p.p. | |
Krieltjes | 150 gram p.p. | |
Roomboter | ||
Peterselie | ||
Hollandaisesaus | 50 ml | |
Gekookt ei | 1 | |
Krieltjes: Halveer de ongeschilde krieltjes in de lengte en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Asperges: Terwijl de krieltjes koken, schilt u de asperges met een dunschiller vanaf net onder het kopje naar beneden. Snijd ongeveer 2 cm van de houtachtige onderkant af. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook de asperges 10 minuten. Haal ze daarna met een schuimspaan uit het water.
Eieren: Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd elk ei in vier partjes.
Boter: Snijd de boter in blokjes en doe ze in een magnetronbestendig schaaltje. Smelt de boter in ongeveer 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
Afwerking: Hak de peterselie fijn. Meng de krieltjes met de bieslook. Leg de asperges op een warme schaal, verdeel de ham erover en leg de partjes ei erbovenop. Bestrooi met peterselie. Serveer de gesmolten boter en de bieslookkrieltjes apart erbij
Genieten maar!
Dagelijks de keuze uit drie verschillende, heerlijke menu’s.
Ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Uw maaltijd wordt dagelijks bereid in de keuken in Schagen.
Geen toevoegingen en alleen met de beste verse ingrediënten!
Een drie-gangen-menu inclusief bezorging voor slechts € 9,50!