Gezond bereid logo

Recept van de maand

Elke maand zetten we een nieuw, verrassend Recept van de Maand in de schijnwerpers. Speciaal voor iedereen die graag thuis kookt met verse, gezonde ingrediënten.

Met deze maand: Asperges

Ingrediënten Hoeveelheid  Merk
Volle asperges AA kwaliteit 5 p.p.
Water
Melk
Boter
Suiker
Zout
Aspergeham 80 gram p.p.
Krieltjes 150 gram p.p.
Roomboter
Peterselie
Hollandaisesaus 50 ml
Gekookt ei 1

 

  • Krieltjes: Halveer de ongeschilde krieltjes in de lengte en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

  • Asperges: Terwijl de krieltjes koken, schilt u de asperges met een dunschiller vanaf net onder het kopje naar beneden. Snijd ongeveer 2 cm van de houtachtige onderkant af. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook de asperges 10 minuten. Haal ze daarna met een schuimspaan uit het water.

  • Eieren: Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd elk ei in vier partjes.

  • Boter: Snijd de boter in blokjes en doe ze in een magnetronbestendig schaaltje. Smelt de boter in ongeveer 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.

  • Afwerking: Hak de peterselie fijn. Meng de krieltjes met de bieslook. Leg de asperges op een warme schaal, verdeel de ham erover en leg de partjes ei erbovenop. Bestrooi met peterselie. Serveer de gesmolten boter en de bieslookkrieltjes apart erbij

Genieten maar!

Geniet dagelijks van verse maaltijden

Lekker

Dagelijks de keuze uit drie verschillende, heerlijke menu’s.

Lokaal

Ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Uw maaltijd wordt dagelijks bereid in de keuken in Schagen.

Gezond

Geen toevoegingen en alleen met de beste verse ingrediënten!

Betaalbaar

Een drie-gangen-menu inclusief bezorging voor slechts € 9,50!